Friday, August 7, 2009

penyampaian Sumbangan Kepada Pelajar IPT

Pelajaran adalah amanah yang perlu digalas.

Kulim - seramai 24 orang pelajar yang mendapat tawaran ke IPTA mendapat bantuan antara RM 200 hingga RM400 seorang daripada YB Ustazah Hjh Siti Aishah pada Majlis yang diadakan di Pejabat PKWR Dun Merbau Pulas.

Menurut YB, bantuan ini adalah sebagai penghargaan daripada Kerajaan Negeri atas pengorbanan dan peranan ibu bapa di dalam mendidik dan mengasuh anak-anak untuk kemajuan anak-anak. Sumbangan ini juga dapat mengurangkan bebanan ibu bapa yang berpendapatan rendah.

Ini juga merupakan salah satu cara kerajaan negeri Kedah menggalakkan remaja ntuk berusaha bagi meningkatkan kualiti pembelajaran agar menjadi manusia berguna di suatu hari nanti.

YB juga mengharapkan agar ibu bapa dapat memberikan perhatian dan mengambil berat kepada anak-anak dalam menangani masalah sosial yang semakin membimbangkan.

Akhir sekali YB menasihatkan semua pelajar agar dapat menumpukan perhatian semasa berada di IPT dan membuang sikap belajar sambiil lewa dan tidak terlibat dengan aktiviti yang boleh mencemarkan maruah diri dan keluarga.

Ibu kepada adik Hazwani bt Hamid (Uni. M"sia Trg UMT) menerima sumbangan drp YBYB menyampaikan amanat dan pesanan sebelum mengagihkan bantuan

0 comments:

Post a Comment