Saturday, May 29, 2010

KITA JUARA>>>>>>> ZON 6

29 Mei 2010 -Pasukan Bolasepak PKWR DUN Merbau Pulas mennjuarai Kejohanan Bola Sepak Piala YAB Menteri Besar Kedah - Untuk ZON 6. Perlawanan di adakan di Mini Stadium Keladi.

Pasukan Bolasepak PKWR DUN Merbau Pulas mennjuarai Kejohanan Bola Sepak Piala YAB Menteri Besar Kedah - Untuk ZON 6

Sunday, May 23, 2010Sebagaimana yang telah dirancangkan bagi mematahkan semua spekulasi tentang ADUN-ADUN dari PKR dan DAP yang akan melompat Parti sekaligus mengulang Tragedi Rampasan Kuasa di Perak, hari ini tepat jam 9.00 malam bertempat di Kompleks PAS Kedah, KM13 Jalan Alor Setar -Sungai Petani kesemua mereka telah hadir dan berdiri diatas pentas menjawab semua spekulasi tersebut.

Gambar-gambar yang dirakamkan dibawah adalah gambar sebenar bukan gambar yang telah diedit menggunakan kaedah super impose (macam Blog Gerakan Anti PKR buat tu laa…) dan setiap gambar ADUN-ADUN yang dikatakan akan meninggalkan Parti mereka itu disiarkan sebanyak 2 keping dalam posisi yang berbeza bagi membuktikan kesahihan gambar..


ADUN Sidam YB. Tan Show Kang (PKR)
ADUN Bukit Selambau YB. S. Manikumar A/L Subramaniam (PKR)
ADUN Kulim YB. Lim Soo Nee (PKR)
ADUN Kota Darulaman YB. Lee Guan Aik (DAP)

Malam Noktah....dalam isu lompat... tak ada takwil takwil lagi. Malam Noktah....

23 MAY 2010
Malam Noktah....dalam isu lompat... tak ada takwil takwil lagi.
Malam Noktah....
Semua yang hadir sudah jelas dan puas hati. Malam ini adalah noktah dalam isu lompat... tak ada takwil takwil lagi. Lepas ni kalau ada sapa-sapa jadi agen sebar sms atau surat khabar atau bloger yang dok kata ada lagi nak lompat di Kedah, sahlah dia tu pekak dan buta! Di kalangan pembangkang di Kedah, mereka mengharapkan DUN dibubarkan. Kalau bubar ada 'asyukkk! Malam ni tau la ada asyukkk ka tak dak asyukk. Ini kata seorang kawan yang dok sebelah saya tadi.
.
MB umum malam ni, ini tempoh untuk kerajaan take-off, kalau diibaratkan kapal terbang. Hujung bulan ni akan dilancarkan pembinaan rumah kos rendah besar-besaran untuk menyediakan kediaman kepada 23,000 ribu keluarga yang memohon rumah kos rendah. Sana sikit sini sikit, lama-lama cukuplah rumah untukrakyat. Inilah yang menjadi keutamaan kerajaan sekarang. Kita akan mulakan projek SULIHH September nanti. Kita sudah ada pemaju yang sanggup bina rumah kos rendah secara besar besaran. kita sudah dapat lampu hijau untuk memulakan SULIHH. Kita nak pikiaq macam mana kemajuan ekonomi rakyat dapat dicapai. Kita nak fokus taraf kehidupan rakyat dapat ditingkatkan. Pendek kata, masa untuk repair kapal sudah selesai, ini masa membawa rakyat Kedah keluar dari kepungan sistem pemerintahan BN dulu.
.
DUN akan bubar, tapi bubar bila sudah sampai tempohnya..paling tidakpun, bersekali dengan Parlimen di PRU13! Jadi sapa-sapa dalam BN yang dok berangan nak jadi calon, jadi EXCO jadi MB, sabaqlah sat, tak lama dah. Dua tahun saja lagi. Itupun kalau rakyat mau lagi kat BN!

Muhammad Sanusi Md Nor,
SETPOL Menteri Besar