Thursday, September 11, 2008Thursday, September 11, 2008

Hotel Seri Malaysia rai anak yatim
Oleh Ramli Jaafar
Alor Star - Seramai 28 orang anak-anak yatim dan miskin Daerah PadangTerap diraikan dalam satu majlis jamuan berbuka puasa bertempat di Hotel Seri Malaysia baru-baru ini.
Ketika berucap didalam majlis tersebut YB Ustazah Siti Ashah HajiGhazali berkata "Program yang begini hebat hendaklah diteruskan dan ramadan adalah bulan kebajikan dan diantara amalan baik ialah banyakan bersedekah dan berlumba-lumba melakukan kebaikan.dalam mencari kerezaan Allah."
Beliau juga berharap kepada warga Kedah, badan-badan bukankerajaan(NGO) badan-badan korporat, serta orang perseorangan yang mampu supaya memberi bantuan dan meraikan anak-anak yatim dan orang-orang yang kurang bernasib baik ini. kerana mereka juga perlu diberikan perhatian yang sewajarnya, apatah lagi didalam bulan yang pernuh keberkatan ini.
Sementara itu warta, sempat menemui Encik Abdul Wahab Md Osman,Pengurus Besar Hotel Seri Malaysia Alor Star. Beliau menjelaskan proram seumpama ini bukanlah pertama kali diadakan oleh Hotel Seri Malaysia tetapi ini adalah program yang ke 14 diadakan bagi meraikan anak-anak yatim dan yang kurang bernasib baik.
"Saya mengucapkan terima kasih diatas kesudian hadir dua orang exco bagi pihak kerajaan Negeri Kedah dalam meraikan majlis ini dan berharap ianya merupakan satu rahmat bagi perniagaan saya," ujarbeliau.
Majlis anjuran bersama Exco Pembangunan Keluarga & Wanita danKebajikan Masyarakat Negeri Kedah, YB Ustazah Hajjah Siti Ashah HajiGhazali dan Hotel Seri Malaysia ini turut dihadiri oleh Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah, YB Dr Ismail Salleh.

0 comments:

Post a Comment