Tuesday, September 21, 2010

YB Ustazah Aishah Melawat Mangsa Ribut

LabU Besar - 20 September Beberapa Buah kampung di sekitar Labu Besar telah dilanda ribut. Kampung-kampung yang terlibat ialah Kampung Banggul Penyengat, Padang Ubi dan Ladang Bukit Sedim. YB Ustazah Aishah yang meluangkan masa bersama dengan penduduk kampung yang terlibat melahirkan rasa simpati dengan kejadian yang menimpa mereka. Beliau menasihatkan para mangsa bersabar menghadapi dugaan dan cubaan daripada Allah dan bersama mengajak penduduk agar bermuhasabah mengapa kejadian ini menimpa mereka. YB Ustazah seterusnya mengharapkan agar pihak MKK dan penduduk kampun g dapat bergotong-royong untuk membaiki rumah yang rosak. Sebagai tanda simpati pihak Pusat Khidmat Wakil Rakyat DUN merbau Pulas juga telah men yampaikan sumbangan kepada mengsa ribut.
Monday, September 20, 2010

Sekitar Jamuan Hari Raya DUN Merbau Pulas
Labu Besar- 19 september 2010. Majlis Sambutan Hari Raya DUN Merbau Pulas telah diadakan di Tapak masar Malam Taman sena, Labu Besar. Majlis yang meriah ini telah dirasmikan oleh YB ustazah Aishah Ghazali ADUN Merbau Pulas.Dianggarkan seramai 3000 orang mengunjungi majis yang diadakan ini. Majlis yang dianjurkan oleh Pusat Khidmat Wakil Rakyat dengan kerjasama UPU Bagan Sena ini mencerminkan semangat perpaduan danmemperlihatkan sambutan dan sokongan dari pelbagai kaum.
Turut Hadir dalam majlis ini ialah ketua-ketua jabatan khususnya YDP majlis Perbandaran Kulim, Pengarah JKM Kedah serta kakitangan JKM Kulim,
Dlam ucapan ringkasnya, YB ustazah Aishah mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang menjayakan majlis sambutan dan penghargaan kepada penduduk LabuBesar yang memberikan sokongan dan kerjasama.
YB ustazah juga tidak melepaskan peluang untuk beramah mesra dengan penduduk dan meraikan kanak-kanak dengan sumbangan duit raya.